ASM Drive innovation. Deliver Excellence.

Ontwikkeling van een multichannel-identity die past bij ASM’s positie als wereldspeler. Inclusief concept, design, tone-of-voice, video en copy.

2012
DartGroup verwerft
ASM als klant
14
landen waarin
ASM actief is
22
nanometer
transistor
kruis

Corporate reporting suite

Met de reportagemix van dit jaar laat ASMI zien hoe hun innovatieve producten en medewerkers helpen de wereld te verbinden. Van de connectie met hun klanten om samen technologische roadmaps te ontwikkelen tot de link met de maatschappij om meerwaarde voor de omgeving te realiseren. Dit online corporate reporting portal is de volgende stap naar geïntegreerd rapporteren. Het biedt diepgaande inzichten in het waardecreatiemodel, hoe stakeholders worden betrokken en belicht de manier waarop er met belangrijke klanten wordt samengewerkt op het gebied van R&D.

DartGroup is verantwoordelijk voor de strategische richting, het concept en ontwerp, tekstschrijven en redactie, plus de volledige uitvoering. Daarnaast ontwikkelt Dart ook alle branding en communicatie voor de aandeelhoudersvergadering.

Hiervoor wordt tevens een film ontwikkeld die gebaseerd is op het thema van dit jaar ‘Connecting the dots’.

Het online portal geeft de lezer makkelijke toegang tot de verschillende verslagen:

We doen nog veel meer voor ASM. Een selectie uit andere opdrachten die DartGroup voor ASM realiseerde:

Videocommunicatie

Video is een essentieel onderdeel van ASM’s communicatiemix: het is het perfecte middel om met stakeholders te verbinden en het merk te laden. We ontwikkelden voor ASM een brede range video’s. Van ASM’s corporate story tot een video over de basistechnologie en motivatie om voor ASM te werken. Waarbij DartGroup verantwoordelijk is voor de totale scope: van ontwikkeling concept, storyboards, scripts en interviews tot en met de productie. Voor de meer dan 20 Career video’s filmde en interviewde Dart ASM specialisten in Europa, Azië en de USA.

Corporate identity

DartGroup ontwikkelde een uitgebalanceerde communicatiestijl, waarmee ASM’s identiteit direct werd geladen met een frisse uitstraling. De nieuwe en dynamische identiteit vormt een solide platform voor professionele communicatie. Dart realiseerde dit grote rebranding project, inclusief het ontwikkelen van communicatiestijlrichtlijnen en de doorvertaling in on- en offline middelen.

Online communicatie

Realisatie van ASM.com was de eerste mijlpaal in het grote ASM rebranding traject. Aansluitend zijn de Careers en Investors pagina’s van de site ontwikkeld. DartGroup tekende voor het totale traject: strategie, concept, design, contentontwikkeling, videoproductie, fotografie en technische implementatie in SharePoint 2013.

Meer informatie over dit project?

Of bel +31(0)20 622 38 01